Biografie NL

Biografie NL

Xandra, de veelzijdige Singer/Songwriter met een gouden stem

Op 8-jarige leeftijd ontdekte Xandra (geboren in Geleen) de liefde voor muziek.

Ze wenste voor haar Eerste Communie een keyboard. Dit kreeg ze dan ook van haar ouders cadeau, maar ze moest dan ook les nemen. Haar keyboardleraar haalde haar over om op te treden. Zo speelde ze in 1984 voor de eerste keer op een kinderzitting met carnaval. Het zou bij deze ene keer niet blijven…..
Op 11-jarige leeftijd componeerde ze al haar eerste liederen in verschillende muziekstijlen, van Carnavalsmuziek tot pop.

Op latere leeftijd begon Xandra het zingen echter steeds interessanter te vinden. Ze sloot zich aan bij een jongerenkoor. Op een dag vroeg de dirigent haar om een solo te zingen tijdens een uitvoering omdat de solozangeres ziek was. Na de uitvoering kreeg Xandra reacties in de trant van “hier moet je mee doorgaan”.
Ze nam deel aan talentenjachten, niet zonder succes. Ze leerde Arno Klein kennen (waarmee ze ook vandaag de dag nog veel samenwerkt), die haar voornamelijk in Duitsland optredens bezorgde. “De gouden stem uit Nederland” werd al gauw haar bijnaam. Ook vandaag wordt ze nog wel eens met deze bijnaam aangekondigd.

Van 1996 tot 2007 zong Xandra in een band. Na 2007 ging Xandra weer als solozangeres haar weg in verschillende muziekgenres. Hoogtepunten uit die tijd waren optredens in Italië en het winnen van de wedstrijd “Wir suchen die Stimmungsbombe der Euregio” in Aken (Duitsland). De wens om eens een eigen CD met zelf gecomponeerde muziek op te nemen en uit te brengen werd echter steeds groter. Hieraan werd dan ook flink gewerkt. Er werd samengewerkt met de Oostenrijkse tekstschrijvers Erika Hagler en Willi Ohler.

In 2012 verscheen dan haar eerste Single CD “Einmal Süß und einmal Bitter”, gevolgd door het mini-Album “Ein echter Womanizer” in 2013. In 2014 werd het lied “Wenn ich nur einen Wunsch frei hätte” als een van de winners van een wedstrijd uitgebracht op een CD van de VOET (Verbond van Oostenrijkse tekstschrijvers). Ook bij dit lied werkte Xandra samen met tekstschrijfster Erika Hagler. In 2015 ontving Xandra de Duitse Vakmedia Prijs in de categorie Singer/Songwriter (1e plaats) en Zangeres (2e plaats).

Xandra is een veelzijdige Singer/Songwriter. Vaak wordt ze aangekondigd en gezien als “Schlagerzangeres”. Wie echter bij haar live-optredens goed luistert, zal merken dat Xandra veel meer kan dan alleen maar Schlagermuziek zingen en componeren. Dit heeft Xandra laten horen op haar album, „With Love“, dat in de zomer van 2016 werd uitgebracht.

Op 6 oktober 2017 verscheen haar single „Beim Spiel mit dem Feuer“ als Download. De CD (Mini-album) presenteerde Xandra op 25 november 2017 bij Brasserie La Plaza te Brunssum.

Op 28 juni 2019 kwam de single “Hallo Mr. Right” als MP3 Download uit bij Fiesta Records. Deze song heeft Xandra niet alleen zelf gecomponeerd, maar ook de tekst heeft ze zelf geschreven. 

In 2020 besloot Xandra om een pauze in te lassen. In 2022 keerde ze echter weer terug op het podium. Op dit moment werkt Xandra aan nieuwe songs en hoopt ze in 2023 weer door te starten!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
YouTube
YouTube
Instagram